miercuri, 16 februarie 2011

Probleme de logică

Probleme de logică

a) ... „Şi întreaga mea viaţă o las aceluia dintre voi al cărui armăsar va ajunge ultimul în cursa de la TAIF la JIDDA”, mai spuse şeicul şi se stinse.

De două zile stăteau în şa, fiecare pe calul său, în piaţa mare din TAIF, şi nici unul dintre cei doi fii nu-şi clintiseră calul din loc. Fireşre, fiecare dintre ei vroia să moştenească imensa avere şi de aceea fiecare ar fi făcut tot ce-i stătea în putinţă ca armăsarul său să ajungă ultimul la JIDDA, aşa cum o cerea testamentul.

Dar, deodată din mulţimea care asista curioasă, un bătrân venerabil le face semn să se aproprie de el. Cei doi descalecă, se aproprie de bătrân, care cu vocea stinsă le şopteşte la ureche ceva.

Nici n-apucă bătrânul să-şi termine bine cuvintele şi cei doi fraţi aleargă înapoi, se arucă fiecare în şa, dau pinteni cailor şi încep o cursă nebunească spre JIDDA.

Ce le-o fi şoptit înţeleptul?


b) Într-un grup de şase copii (Andrei, Bogdan, Camelia, Daniela, Eugenia şi Florin) sunt exact trei grupuri frate şi soră. Aflaţi aceste grupuri ştiind ca:
o printre ei sunt doi gemeni;
o Andrei este vărul Cameliei;
o Bogdan este cel mai mare dintre băieţi;
o Daniela este cea mai mică dintre fete.
Indicaţie: Vârsta fiecărui băiat este mai mică sau egală cu vârsta orcăreia dintre fete.

marți, 15 februarie 2011

Miracolul corpului uman


Miracolul corpului uman

•    În fiecare minut, un om clipeşte din ochi de cel puţin 24 de ori. De 22 de ori mai mult decât o pisică sau un câine. Pleoapele protejează împotriva luminii prea puternice, a accidentelor (lovituri, înţepături, etc.) şi îl curăţă. Ele acţionează ca ştergătoarele de parbriz de la maşină. De fiecare dată când clipim, pleoapa „şterge” ochiul de impurităţi şi îl umezeşte.

•    Imima bate de aproximativ 100.000 de ori pe zi. În 24 de ore, ea pompează 7.000 litri de sânge. Dacă vasele sanguine ar fi puse cap la cap, lungimea lor ar fi de aproximativ 100.000 km.
Rolul inimii este de a pompa sângele în întregul corp al omului. Sângele este acela care transportă oxigenul, substanţele provenite din digestia alimentelor, substanţele toxice care vor fi eliminate din corp. În cursul vieţii inima nu se opreşte niciodată. Această pompă se „odihneşte” în timpul nopţii, reducându-şi foarte puţin numărul bătăilor.

•    Un om înghite aproximativ 1,36 kg de hrană pe zi. În timpul vieţii, el mănâncă un munte de hramă, care atinge o greutate de 35 tone.
Omul poate trăi în jur de 3 săptămâni fără să mănânce şi nu mai mult de 3 zile fără să bea apă.

•    Un om respiră în fiecare zi în jur de 16.000 litri de aer.
Noi nu respirăm în fiecare zi în acelaşi ritm. Atunci când activitatea corpului este normală, o persoană respiră de aproximativ 15 ori pe minut, la fiecare respiraţie, o jumătate de litru de aer fiind pompată în plămâni.
Dacă este un efort mare, ritmul respiraţiei se dublează, deoarece organismul are nevoie de mai mult oxigen.
În timpul somnului, respirăm într-un ritm mai scăzut, deoarece organismul are nevoie de mai puţin oxigen.

•    În fiecare zi, în gura unui om se produce în jur de un kilogram şi jumătate de salivă.
Saliva protejează dinţii şi gingiile împotriva infecţiilor cauzare de bacterii. Ea permite, de asemenea, înmuierea alimentelor pe care le mâncăm şi astfel stomacul le va digera mai uşor şi mai repede.


•    În corpul uman se află un număr de 650 muşchi, ceea ce reprezintă între 30 şi 50% din greutatea totală corpului.
Pentru a realiza o mişcare, o activitate, muşchii lucrează împreună de cele mai multe ori. Atunci când râzi, de exemplu, intră în acţiune un număr de 17 muşchi. Pentru ca tu să pronunţi un singur cuvânt,  70 de muşchi formează o adevărată echipă.

•    Dacă un om nu şi-ar tăia unghiile niciodată, acestea ar ajunge în 80 de ani să crească până la o lungime de aproape 3 m.
Unghiile cresc mai repede în timpul verii decât al iernii. Cele de la mâna cu care scrii cresc mai repede decât la cealaltă mână. Unghia degetului mare este cea care creşte cel mai repede!

Nu uitaţi: Sănătatea este cea mai de preţ avuţie!

sâmbătă, 12 februarie 2011

Cum se face o plata pe PayPal?


1.    Creati un cont pe www.PayPal.com
2.    Adaugati un card de credit sau un card de debit.
3.    Confirmati cardul. Cardul va fi debitat cu 3 euro, pe care ii veti primi in contul PayPal, iar pe extrasul de cont va aparea un PIN de verificare de 4 cifre. Aparitia acestui PIN pe extrasul de cont poate dura chiar si o saptamana. Daca vreti sa il obtineti mai repede, accesati contul de Internet banking sau contactati Departamentul Carduri al bancii emitente, la numarul de telefon inscriptionat pe card.
4.    “This transaction cannot be completed…” In cazul in care primiti aceasta eroare, s-ar putea ca banca dumneavoastra sa nu accepte tranzactii pe Internet cu cardul si va trebui sa semnati o cerere de ridicare a limitelor de tranzactionare pe Internet.
5.    Daca eroarea “This transaction cannot be completed…” persista, iar banca nu blocheaza tranzactia, operatiunea este oprita de sistemul de securitate PayPal. Inlocuiti adresa de email folosita in contul PayPal cu una privata. Adica in loc sa folositi o adresa de Yahoo!, Gmail sau Hotmail, puneti adresa de email de la serviciu, scoala sau cea furnizata de providerul de Internet.

Pentru orice alta nelamurire, nu ezitati sa lasati un comentariu!