luni, 17 ianuarie 2011

Cum sa cumperi un bilet ieftin de avion



Pentru mult timp mersul cu avionul era privit ca un mijloc de transport scump si inaccesibil, insa acum este mai simplu ca niciodata sa calatoresti cu avionul datorita companiilor low-cost care au aparut in ultimii ani in Romania. Va prezentam cum puteti cumpara bilete ieftine de avion.
Companiile aeriene low-cost ofera zboruri la preturi foarte mici. Astfel, poti calatori cu avionul in toata Europa (Roma, Paris, Londra, Madrid, Barcelona etc.)  si cu numai 15 RON dus-intors. De necrezut, nu-i asa? Insa numai cine face o rezervare din timp poate calatori la asemenea preturi mici.

Lista companiilor low-cost din Romania:
Primul pas este sa accesati paginile companiilor aeriene si sa gasiti o ruta care sa va placa.
Dupa ce alegeti ruta, veti alege zilele in care sa zburati. In general, pentru a beneficia de cele mai mici preturi trebuie sa luati biletele cu cel putin 2 luni in avans. De exemplu, un bilet Cluj - Londra pe care l-am cumparat cu 90 RON inainte cu 3 luni, a ajuns sa coste peste 700 RON daca il cumparai cu cateva saptamani inainte de zbor.
Cititi pe pagina companiei care sunt modalitatile de plata ale biletului. De asemenea, interesati-va ce servicii sunt incluse in pretul biletului. La multe companii sunt incluse doar locul si un bagaj de mana, tocmai pentru a putea oferi preturi cat mai mici la bilete.
Tot pe site veti gasi si limitele bagajelor de mana si de cala, precum si obiectele care sunt permise sa fie aduse la bordul avionului.

Cum se rezerva un bilet Wizz Air?
1. Accesati WizzAir.com
2. In partea stanga, alegeti tipul calatoriei (dus-intors / o singura calatorie), destinatia, data zborului si numarul de pasageri. Apasati "Gaseste zboruri."
3. Alegeti oferta care vi se potriveste. Puteti defila prin listele cu preturi si sa alegi un zbor mai convenabil in alta data.
4. Urmati instructiunile pentru a finaliza rezervarea. Adaugati servicii suplimentare doar daca este cazul. Ca modalitate de plata, cea mai ieftina este prin transefer bancar.
5. Notati codul din 6 caractere si efectuati un transfer bancar in contul Wizz Air ce va fi afisat la final, specificand pe ordinul de plata si codul rezervarii. Cel mai simplu este sa mergeti la o agentie OTP Bank.
6. Veti primi o confirmare a efectuarii platii prin email, si apoi vi se va emite o factura electronica (asteptati cateva zile din momentul platii pentru acest lucru).
7. Cu cateva zile inainte de plecare, nu uitati sa faceti check-in-ul online, in caz ca ati ales acest lucru.

Calatorie placuta!




    Un comentariu:

    1. Pentru ca multi isi doresc sa aiba o vacanta ieftina si frumoasa am facut un ghid complet care te invata cum sa reduci costurile vacantelor si chiar cum sa ajungi sa calatoresti gratis:
      http://roxandrei.ro/utile/ghid-vacanta-ieftina-si-frumoasa/

      RăspundețiȘtergere